Öntözéstechnika

Elérhetőség

TELL V. PÉTER

+36 30 718 5656
kertepites@nivoskert.hu

Aktuális

Solymár

IMG_1311.JPG

Powered by SiteSet

Öntözőrendszerek

ntz_2.pngA klimatikus változások miatt egyre kiszámíthatatlanabb időjárási periódusok váltogatják egymást, az elmúlt években előfordultak olyan időszakok, amikor hónapokon keresztül nem jutottak növényeink természetes csapadékhoz.

Ahhoz, hogy növényeink kellő mértékben fejlődjenek, a hiányzó csapadékmennyiséget mesterségesen kell pótolnunk, ezt leghatékonyabban automata öntözőrendszer kiépítésével oldhatjuk meg.

Telepítésének költségeit akár már két-három éven belül visszahozhatja, mert míg egy nyári délután a kilocsolt vízmennyiség 70 %-a is elveszhet, addig egy optimális éjszakai időpontban ez az arány csak 10 %.

A rendszer elemei szinte láthatatlanok, és a tavaszi beüzemelésen, és a téliesítésen kívül nem igényelnek karbantartást.

A megfelelő tervezés után elhelyezett szórófejek, tökéletesen lefedik az öntözendő kertrészt, így a víz egyenletesen és megfelelő mennyiségben jut el növényeinkhez.

Akkor se kell kétségbe esnünk, ha kertünkben a naposabb és árnyékosabb részek felváltva fordulnak elő, ezeket külön öntözési körre bontva tudjuk igényik szerint öntözni. Az automata öntözőrendszert csatlakoztathatjuk, közvetlenül az ivóvízhálózatra vagy fúrt kútra, esetleg esővíz tartályhoz. Amennyiben hálózatra csatlakoztatjuk, célszerű egyedi, hivatalos almérőt felszerelni, ezáltal az üzemeltetési költségek megfeleződhetnek, ennek tervezési és engedélyezési munkáit, igény szerint elvégezzük.

 

Milyen öntözőrendszert válasszunk?

ntz_6.jpgVállalkozásunk az egyik legmegbízhatóbb öntözéstechnikai gyártó cég a Hunter professzionális termékeit építi be kertjébe. A Hunter,  kiválló minőségű anyagaira többéves garanciát vállal, ha mégis előfordulna meghibásodás azt ezen időszak alatt díjmentesen kicseréljük önnek.

A cég számos praktikus berendezést kínáll, mellyel még célzottabbá és ezáltal takarékosabbá válik rendszerünk.

Ilyenek többek között a : SolarSyncmeteorológiai állomás (Az időjárásnak és az évszaknak

megfelelően, emberi beavatkozás nélkül módosítja az öntözés időtartalmát)

 

 

Wind-Click szélérzékelő (A rendszer működését korlátozza erős szélben)

 

 

A telepítésről röviden

 

Az első lépés a csőrendszer munkaárkának gépi vagy kézi kiásása,majd a csövek lefektetése és a szórófejek bekötése következik. A csővégek a szelepdobozban csatlakoznak a megfelelő számú mágnesszelepekre, melyek a vezérlőautomatika utasítására szabályozzák az átmenő vízmennyiséget.

Az automatikát csatlakoztatjuk az elektromos hálózatra, majd beállítjuk az évszaknak megfelelő öntözési időpontokat.